kapcsolat: +36-70/621-2297
Napijegyesek

Domolos - Zsibót Horgászegyesület (Szigetvár, Radován tér 11.)

HORGÁSZRENDJE A NAPIJEGYES HORGÁSZ RÉSZÉRE a DOMOLOSI HORGÁSZTÓRA.

TILOS A HORGÁSZAT MEGKEZDÉSE A HELYI ÉRVÉNYES HORGÁSZREND ISMERETE NÉLKÜL!

(letölthető .pdf dokumentumban: /upload_files/files/Domolos_horgaszrend_napijegyes.pdf )

Napijegyet csak érvényes állami engedéllyel és MOHOSZ tagsággal rendelkező horgász válthat. Közgyűlési határozat alapján a Domolosi tavon nem lehet horgászni ”turista horgászjeggyel.” A Domolosi – tó területén érvényes napijegy nélkül, horgászfelszereléssel tartozkódni TILOS! Egy nap csak egy napijegy váltható!

Napijegyes horgászat csak az egyesület Domolosi – taván engedélyezett.

Horgászidő:

február 29 - március 31.: 6.30-19:00;   április 1 - május 31.: 6:00-20:00

június 1 - augusztus 15.: 5:00-21:00;   augusztus 16-tól : 6:30-19:00

Napijeggyel éjszaka horgászni TILOS!

Napijegy váltható: Zsibót Igmándy u. 4. (Békefiné  Marika)

A 2020. évben a napijegyes horgászat Február 29.-től kezdődik.

Napijegyes horgásznak a halőrház melletti parkoló használata kötelező!

A megtartani szánt darabszám-korlátozással védett halat és az amurt a kifogás után azonnal a fogási naplóba és a napijegyre be kell írni 0,5 kg-ra kerekítve, a pontos mérlegelés után. A megfogott halat kíméletesen, szákot használva kell a partra emelni. Egyéb halnak számít a napi darabszám-korlátozással nem érintett hal (pl.: keszeg félék, busa és az ezüstkárász fajok).

A kifogott, de megtartani nem kívánt halat másnak átadni nem szabad, azt kíméletesen a vízbe azonnal vissza kell engedni. A kifogott és haltartóba tett halat másikra kicserélni szigorúan tilos! A bevetett botokat őrizetlenül hagyni tilos. Horgászat ideje alatt a kifogott halat a horgász csak maga mellett, a horgászállásánál (vízben) tárolhatja. Az ellenőrnek a helyszínen be kell mutatni.

A harcsa tilalmi ideje alatt -a kíméleti területen kívül- szabad harcsára horgászni.

A ponty tilalmi ideje alatt -a kíméleti területen kívül- szabad pontyra horgászni.

Az országos horgászrendtől eltérően az amur és az afrikai harcsa napi darabszám-korlátozással érintett halfajok csoportjába tartozik.

Az elvihető ponty, süllő, csuka, balin halak súlya max. 5 kg/darab. A súlykorlátnál nagyobb súlyú halakat haladéktalanul, kíméletesen a vízbe vissza kell helyezni, nem vihető el.

A compó horgászata egész évben tilos!

 

NAPIJEGY ÁRAK:

Felnőtt napijegy: 3 200,- Ft

Ifjúsági napijegy: 1 800,- Ft

HALFOGÁSI SZABÁLYOK, Fogható mennyiség:  

Felnőtt: 2 db darabszám-korlátozással védett hal, vagy amur, vagy afrikai harcsa (ebből 1db lehet ragadozó),

3 kg egyéb

Ifjúsági: 1db darabszám-korlátozással védett hal, vagy amur, vagy afrikai harcsa

2 kg egyéb

A horgászat megkezdését és befejését, valamint a kifogott halak mennyiségét a halőrháznál elhelyezett beíró lapon minden horgász köteles feltüntetni.

A napijegyes horgásznak N betűt kell a hely rovat írnia a beíró lapon.

A horgász a horgászhelyét kötelező rendezett állapotban, tisztán tartani. A horgászat során keletkezett minden hulladékot (csomagolóanyagok, csalidobozok, zsinórmaradványok, stb.) el kell szállítani a horgászhelyről, vagy a kihelyezett szemét tárolókban köteles gyűjteni.

TILOS a vízbe, illetve a nád közt ideiglenes horgászállásról vagy vízben állva horgászni! TILOS a tóban fürdeni, illetve bármilyen célból (Pl.: etetés) a vízbe bemenni, kivéve az életmentést. A vízparton szemetelő vagy szabálytalankodó személyeket minden sporttárs köteles figyelmeztetni, a szabálytalanságról a halőröket tájékoztatni.

Parkolás:

A Domolosi tó csak a betonúton közelíthető meg, a parkolás csak ezen szakaszok mellett engedélyezett. A földút csak külön elnökségi engedéllyel használható. A motoros horgász a motort a horgászhelyhez betolhatja.

Egyéb rendelkezések:

 • Halmerítő és haltartó szák (bilincs) használata minden horgász számára kötelező. Más horgásszal közös haltartó használata nem megengedett.  A pontos halmérleg és halmérő centi alkalmazása ajánlott, ezek hiánya nem ad mentséget a horgászrend megszegése esetén súly és mérethatár ügyében.
 • Kutya sétáltatása a tóparton, a kutya horgászat közbeni tartása a horgászállásban a mindenkor érvényben lévő ebtartási jogszabályok szerint, a horgászat zavarása nélkül engedélyezett.
 • A tóparton kempingezés nem engedélyezett. Sátrat a horgászat ideje alatt fel lehet állítani, melyet a horgászat befejezésekor le kell bontani. A tóparton főzés, grillezés céljából a kijelölt tűzrakó helyeken a tűzrakás engedélyezett.
 • A vízparti növényzetet, csemetéket, fákat, bokrokat rongálni, csonkolni szigorúan tilos.
 • A horgászat befejeztével a horgászat alatt keletkezett szemetet össze kell szedni és a szemétgyűjtő edénybe tenni. Szemetes horgászhelyet csak saját felelősségre szabad elfoglalni, szemetes helyet elhagyni tilos. Ha a hulladékgyűjtő edény tele van, a horgász köteles a szemetét magával vinni.
 • A horgászat befejezésekor a horgász köteles személyesen megjelenni a halőrháznál, a beírónál regisztrálni a fogott mennyiséget és a távozást. A halőr amennyiben a halőrháznál tartózkodik jogosult a távozó gépkocsit ellenőrizni.
 • A haltelepítés napján a horgászat engedélyezett.
 • Tilos a tavakban fürdeni, illetve bármely más célból (pl.: etetés) a vízbe menni, kivétel az életmentés.
 • Az egyesület tavain a csónakos horgászat nem megengedett.
 • Horgászat során a szereléket a horgászbot segítségével bedobva szabad vízbe juttatni. Távirányítású etetőhajó etetésre használható (tilos felcsalizott szereléket bejuttatni/”behordani” vele)!
 • A megfogott halat a tó területén megtisztítani TILOS!
 • A megfogott halat a horgászat végén lehet csak elvinni. Nem viheti el más horgász, kísérő, csak az a horgász, aki megfogta és beírta a fogási naplóba.

Minden horgásztárs köteles a szabálytalankodó személyekkel szemben eljáró halőrök munkáját segíteni.

Egyéb kérdésekben az Országos Horgászrend útmutatásai az irányadóak.

FENTI HORGÁSZREND BETARTÁSA MINDENKIRE NÉZVE KÖTELEZŐ!

Kellemes időtöltést és szórakozást kívánunk kedves vendégeinknek!

 

Szigetvár, 2020. január 20.                                                                                                                                                       Vezetőség