kapcsolat: +36-70/621-2297
Halbányász Kupa vándor-horgászverseny (2013-02-25)

Áder János köztársasági elnök elfogadta Kolovics János házigazda-polgármester meghívását, s ezzel egy igen rangos résztvevője is akadt a domolosi horgásztónál rendezett hétvégi horgászversenynek.

Augusztus 25-én és 26-án Szigetváron, a domolosi horgásztónál rendezték meg a Halbányász Kupa vándor-horgászversenyt, amelyre az ország minden pontjából érkeztek horgászok, összesen hetvenketten: ők tizennyolc amatőr és hat profi csapatot alkottak.

 

 

Kolovics János polgármester – egyben a horgászverseny házigazdája – meghívására részt vett a versenyen Áder János is, Magyarország köztársasági elnöke, aki „civilben” a horgászat szerelmese.

A képen mérlegelik a halat ami köztársasági elnök fogott,aki kikapcsolódott , horgászott a domolosi horgásztónál. A halbányászaton a profi kategóriában a Tímár Mix Csapata, míg az amatőr kategóriában Békés megye csapata lett az első helyezett.A szigetvári Domolos-Zsibót Horgászegyesület versenyzői – Szokol István, Büki Tamás, Kazsuk József – harmadikak lettek profi kategóriában.

A kétnapos verseny jó hangulatban telt el. Az időjárás is a horgászoknak kedvezett, habár szombaton a rekkenő hőség, vasárnap pedig a nagy szél nehezítette a versenyzők dolgát.Ennek ellenére a jó fogás és a botok görbülése nem maradt el.